Φαρμακευτικός Σύλλογος Θήβας

arxikieisodoseggrafi
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ
Δευτέρα, 08 Ιανουάριος 2018 08:37

ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ

Κατ´ αρχάς κ. Χατζηδάκη, ονομάζονται Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ) και όχι Μη Συνταγογραφούμενα, επομένως δύνανται και να Συνταγογραφούνται χωρίς δυνατότητα αποζημίωσης από την Κοινωνική Ασφάλιση. Επομένως, είναι φάρμακα με θεραπευτικές ενδείξεις, με αντενδείξεις, αλληλεπιδράσεις και παρενέργειες και ματαιοπονείτε στην προσπάθεια απόκρυψης και αλλοίωσης του χαρακτήρα τους.

Κύριε Χατζηδάκη, ναι μεν το καλοκαίρι του 2015, στην ψήφιση του 3ου Μνημονίου ήσασταν εισηγητής από την πλευρά της μείζονος Αντιπολίτευσης για την πώληση των Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ και εκτός Φαρμακείων, ήσασταν όμως και εισηγητής από τις αρχές του 2014 στην Κοινωνία αλλά και στο Κοινοβούλιο ως Υπουργός Ανάπτυξης της συγκυβέρνησης  Ν.Δ - ΠΑ.ΣΟ.Κ, για την απελευθέρωση των τιμών καθώς και την πώληση αυτών και σε αλλά κανάλια με το πρόσχημα της ενίσχυσης του ανταγωνισμού και της εξ' αυτού μείωσης των τιμών τους.

Κύριε Χατζηδάκη, σκοπίμως και προς απόκρυψη των ευθυνών σας, δεν κάνετε κανένα σχόλιο και καμία αναφορά για τον διπλασιασμό των τιμών τους στο πολύ μικρό χρονικό διάστημα της απελευθέρωσής τους.

Κύριε Χατζηδάκη, σας θυμίζω ότι στο γραφείο σας στο Υπουργείο Ανάπτυξης τον Φεβρουάριο του 2014 και στις εύλογες ανησυχίες της αντιπροσωπείας του ΠΦΣ για τον διπλασιασμό των τιμών μετά την απελευθέρωσή τους, η απάντησή σας ήταν οτι θα το "δούμε ως πείραμα  το οποίο αν αποτύχει μέσα σε τρεις μήνες θα το αποκαταστήσουμε".Τι έχετε να πείτε σήμερα , μετά την αποτυχία του πειράματος που οδήγησε στον διπλασιασμό των τιμών τους;

Κύριε Χατζηδάκη, στην πρόσφατη συνέντευξή σας, χαρακτηρίσατε ως ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ, την Υπουργική Απόφαση για τα ΓΕ.ΔΙ.ΦΑ , την υποομάδα δηλαδή των Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ που θα δύναται να διατίθεται και από τα Super Market, με περιορισμό στον αριθμό τους, μείωση στην περιεκτικότητά τους ως προς την δραστική ουσία, αλλαγή στην συσκευασία τους αλλά και άλλους περιορισμούς, εξαιτίας των οποίων η εν λόγω Υπουργική Απόφαση, εκδοθείσα μετά από εισήγηση του Ε.Ο.Φ προς τον κ. Υπουργό, δεν μπορεί να υλοποιηθεί ("να λάβει σάρκα και οστά", ήταν τα λόγια σας) .

Κύριε Χατζηδάκη, η εισήγηση του Ε.Ο.Φ προς τον κ. Υπουργό προέκυψε από ενδελεχή διερεύνηση των υφιστάμενων επιστημονικών δεδομένων καθώς επίσης και της κατάστασης προσβασιμότητας σε όλη την Επικράτεια, η οποία απέχει πολύ από την ισχύουσα σε κάποιες χώρες της Ευρώπης τις οποίες επικαλείστε.

Κύριε Χατζηδάκη, η εισήγηση του Ε.Ο.Φ προς τον κ. Υπουργό, έγινε με σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας καθώς και του Δημοσίου συμφέροντος, λέξεις άγνωστες στους κύκλους που κατευθύνουν τις σκέψεις - αποφάσεις σας.

Τέλος, η θεσμική προστασία της Δημόσιας Υγείας και του Δημοσίου Συμφέροντος, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, είναι υπόθεση που αφορά και στην Αντιπολίτευση η οποία έχει Καθήκον και Υποχρέωση να απομονώνει τέτοιες ή παρόμοιες φωνές, ως ΑΚΡΑΙΕΣ ,ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΙ ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ!

ΣΕΡΑΦΕΙΜ  ΖΗΚΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Φ. Σ .ΘΗΒΑΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ