Φαρμακευτικός Σύλλογος Θήβας

arxikieisodoseggrafi
ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
Τρίτη, 26 Απρίλιος 2016 12:43

Αθήνα 25.04.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Oι συνδικαλιστικοί φορείς, σε συνεδρίασή τους στα γραφεία του ΠΦΣ, καταγγέλλουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να νομοθετήσει τη διαδικασία της «υπεξαίρεσης» των χρημάτων των υγειονομικών με ειδική διάταξη που συμπεριλαμβάνεται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο .

Οι πρόεδροι των δευτεροβαθμίων οργάνων κ.κ. Μιχάλης Βλασταράκος (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος), Αθανάσιος Κατσίκης (Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία), Κωνσταντίνος Λουράντος (Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος), Νίκος  Κόλμαν (Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών) και Βουδούρη Μάγδα εκ μέρους  της προέδρου κυρίας Αθήνας Τραχήλη (Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος) καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τη ληστρική και αιφνιδιαστική επιδρομή του κράτους κατά των αυξημένων εισφορών που επί χρόνια κατέβαλαν  οι υγειονομικοί. Με την επιλογή της αυτή, που κατά πληροφορίες έγινε με δική της πρωτοβουλία και χωρίς υπόδειξη των θεσμών, ιδιοποιείται τις εισφορές αυτές και με το πρόσχημα μελλοντικών αναλογιστικών μελετών, σιωπά εντέχνως για την τύχη τους.  

Πιο συγκεκριμένα στα άρθρο 94 παρ. 5 και 39 παρ. 15 προβλέπεται η κατάργηση και μάλιστα αναδρομικά από 1.1.2016, ενός ολόκληρου ασφαλιστικού κλάδου, που στηρίχθηκε σε εισφορές που καταβάλλονταν οικειοθελώς και επιπλέον των υποχρεωτικών εισφορών.

Οι πρόεδροι των υγειονομικών ζητούν την απόσυρση των συγκεκριμένων διατάξεων, καλούν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην συναινέσουν στις παράνομες αυτές μεθοδεύσεις  που  παραβιάζουν κάθε έννοια κοινωνικής ασφάλισης και της Αρχής της Αιτιολογημένης Εμπιστοσύνης που προασπίζει το Συνταγματικό Κράτος Δικαίου και θα ζητήσουν την άμεση προστασία της Δικαιοσύνης.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ