Φαρμακευτικός Σύλλογος Θήβας

arxikieisodoseggrafi
ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΦΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ
Δευτέρα, 18 Απρίλιος 2016 10:03
Αθήνα, 15/4/2016 
Αρ. Πρωτ.1161 
 
 
 
 
ΠΡΟΣ
Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας
 
 
ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΦΣ
ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ
 
Σε προσωρινή απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών προχώρησε χθες ο ΕΟΦ μετά  και την δημοσιοποίηση του θέματος των ελλείψεων από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο μεταφέροντας τις διαμαρτυρίες φαρμακευτικών συλλόγων και φαρμακοποιών.
Ο ΠΦΣ προχώρησε στην επίδοση εξωδίκου διαμαρτυρίας στις 8 Απριλίου, προς την εταιρεία AMGEN Ελλάς ΕΠΕ για το θέμα της έλλειψης του φαρμάκου Prolia  που κοινοποιήθηκε στον υπουργό Υγείας, στον ΕΟΦ στον ΣΦΕΕ, στην ΟΣΦΕ και στον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων.

Εξάλλου για το θέμα των ελλείψεων έχει ορισθεί συνάντηση για την ερχόμενη Δευτέρα  18 Απριλίου στις 10 το πρωί, με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη, όπου θα προσκομισθούν επίσημα στοιχεία  ελλείψεων.   

                              Απάντηση ΠΦΣ  για ηλεκτρονικά φαρμακεία 

Επίσης ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απάντησε με σκληρή γλώσσα σε Ερώτηση του Βουλευτή του Ποταμιού κ. κ. Κωνσταντίνου Μπαργιώτα που μιλά για «εξόφθαλμη διακριτική μεταχείριση σε βάρος των πτυχιούχων φαρμακοποιών» αναφερόμενος στην λειτουργία  των  ηλεκτρονικών καταστημάτων φαρμακείων μόνον από φαρμακοποιούς που διατηρούν φαρμακείο.
Ο ΠΦΣ επισημαίνει στον  κ. Βουλευτή  ότι προφανώς αγνοεί την κοινοτική νομοθεσία και πιο συγκεκριμένα τα προβλεπόμενα στο  άρθρο 85γ της Οδηγίας 2011/62/ΕΕ αλλά και την εθνική νομοθεσία που προβλέπει ότι «η λιανική πώληση των φαρμακευτικών εν γένει προϊόντων επιτρέπεται μόνον υπό των νομίμως λειτουργούντων φαρμακείων, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 1 του ΝΔ 96/1973, ως ισχύει».

Παραθέτουμε προς  ενημέρωση σας όλα τα σχετικά έγγραφα που αφορούν τις παραπάνω ενέργειες. 

Απόφαση ΕΟΦ για απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών

Λίστα ΕΟΦ

Εξώδικο ΠΦΣ 

Ερώτηση Βουλευτή Κ. Μπραργιώτα για τα ηλεκτρονικά καταστήματα φαρμακείων

Απάντηση ΠΦΣ στην Ερώτηση του Βουλευτή

 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                                   ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ