Φαρμακευτικός Σύλλογος Θήβας

arxikieisodoseggrafi
2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής
Πέμπτη, 21 Ιανουάριος 2016 08:28

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής, τον Απρίλιο του 2015 στη Θεσσαλονίκη, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αποφάσισε τη διοργάνωση και του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής που θα διεξαχθεί στις 14 και 15 Μαΐου 2016, στο ξενοδοχείο THEMET.

Στο 1o Συνέδριο έλαβαν μέρος 33 καθηγητές Φαρμακευτικής (από τα τρία Τμήματα Φαρμακευτικής της χώρας) και Ιατρικής και 250 σύνεδροι, και διεξήχθησαν 3 στρογγυλά τραπέζια και 29 ομιλίες. Με τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Συνεδρίου Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής, ο ΦΣΘ έκανε ακόμα ένα, ουσιαστικό βήμα στη διά βίου εκπαίδευση, καθιερώνοντας ένα νέο συνεδριακό θεσμό που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον φαρμακοποιών, βοηθών φαρμακείου και φοιτητών Φαρμακευτικής από όλη την Ελλάδα.

Φέτος, η θεματολογία του συνεδρίου εστιάζει κυρίως σε 3 θεματικές ενότητες που άπτονται της καθημερινής επικοινωνίας του φαρμακοποιού με τον ασθενή. Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα που θα αναπτυχθούν αφορούν το Καρδιαγγειακό, το Αναπνευστικό και το Γαστρεντερικό σύστημα. Παράλληλα, το συνεδριακό πρόγραμμα πλαισιώνεται και με άλλες ενδιαφέρουσες ομιλίες από ειδήμονες του χώρου.

Ομιλητές θα είναι διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί τόσο από τον χώρο της Ιατρικής όσο και από τον Τομέα της Φαρμακευτικής, οι οποίοι και θα παρουσιάσουν την πολύπλευρη επιστημονική διάσταση κάθε θέματος, σε ό,τι αφορά τις παθήσεις που εκδηλώνονται στα συγκεκριμένα συστήματα, τα συμπτώματα και τα στατιστικά στοιχεία εμφάνισής τους, τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισής τους (με επεμβατικούς ή μη τρόπους), τη φαρμακευτική αγωγή που ενδείκνυται σε κάθε περίπτωση, καθώς και τα νέα ερευνητικά δεδομένα για κάθε πάθηση.

Για τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Ο πρόεδρος                                         Ο γραμματέας

Κυριάκος Θεοδοσιάδης                    Διονύσης Ευγενίδης