Φαρμακευτικός Σύλλογος Θήβας

arxikieisodoseggrafi
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΦΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΑΔ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ
Τετάρτη, 13 Απρίλιος 2011 13:38

Προς
Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους
Της χώρας


Αγαπητοί Συνάδελφοι


Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα από τον μεγάλο αγώνα των φαρμακοποιών κατά του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, άλλο ένα μεγάλο μέτωπο που αφορά το χρόνιο πρόβλημα των καθυστερήσεων των πληρωμών του Δημοσίου, αντιμετωπίσθηκε αποτελεσματικά. Οι Φαρμακοποιοί αποδεικνύουν συνεχώς ότι μπροστά στον κυκεώνα που έρχεται, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ξεπερνούν τα εμπόδια που βρίσκονται στον δρόμο τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις και μετά από πολύπλευρο συνδικαλιστικό αλλά και πολιτικό αγώνα, με κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις σε κυβερνητικό επίπεδο, το πρόβλημα των καθυστερήσεων των πληρωμών του Δημοσίου φαίνεται να ξεπερνιέται με οριστικό τρόπο μετά την ενημέρωση που μας έστειλε ο ΟΠΑΔ με βάση την οποία κινήθηκαν τα χρήματα προς τις περιφερειακές υπηρεσίες (ΥΠΑΔ).

Βεβαίως αναμένουμε την υλοποίηση της δέσμευσης του ΟΠΑΔ για άμεση πληρωμή των λογαριασμών Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2011 και μέχρι τα τέλη Απριλίου των συνταγών μέχρι και τον Οκτώβριο του 2010.


Ο Π.Φ.Σ. ζητούσε επίμονα τη επίλυση του θέματος με οριστικό – θεσμικό τρόπο και όχι την προσωρινή τακτοποίηση. Καταστήσαμε σαφές ότι δεν μας ενδιαφέρει απλώς η πληρωμή των οφειλομένων αλλά η μόνιμη λύση.


Καρπός των πιέσεων μας ήταν:

Α) Η μετατροπή του ΟΠΑΔ σε ασφαλιστικό ταμείο

Β)Η ΚΥΑ των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας με την οποία επιταχύνεται η πληρωμή (προηγείται δειγματοληπτικός έλεγχος και πληρωμή και ακολουθεί ο πλήρης έλεγχος των συνταγών).

Γ) Την υπογραφή προσαρτήματος της μεταξύ ΟΠΑΔ και Π.Φ.Σ. υπάρχουσας συλλογικής σύμβασης, σύμφωνα με το οποίο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος  θα εισπράττει το ποσό που αντιστοιχεί στο σύνολο των φαρμακοποιών και θα το διανέμει στους δικαιούχους.

Δ) Σε επίπεδο πληρωμών ζητήσαμε την καταβολή των οφειλομένων του έτους 2010 και των μηνών Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου του 2011.


Καρπός των πιέσεων μας, των κινητοποιήσεων και των αγώνων, όπως εκφράσθηκαν και από τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους, ήταν να γίνει η καταβολή των χρημάτων από το υπουργείο Οικονομικών στον ΟΠΑΔ και στη συνέχεια η αποστολή των επιτροπικών ενταλμάτων. Χαιρετίζουμε τον αγώνα όλων των συναδέλφων που κινητοποιήθηκαν οργανωμένα.


Μικρές καθυστερήσεις που παρατηρούνται ακόμη οφείλονται στη νέα διαδικασία που αντιμετωπίζουν οι Επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πράγμα που πιστεύουμε ότι θα ξεπερασθεί.


Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι οι Φαρμακοποιοί συντονισμένα στη βάση επιχειρημάτων, διεκδικώντας το δίκιο τους, επιτυγχάνουν θετικά αποτελέσματα, παρά τις επιθέσεις που δέχθηκαν από ορισμένους υπουργούς και δημοσιογράφους.


Κύριο στοιχείο του αγώνα μας κάθε φορά αποτελεί η υποστήριξη των ασφαλισμένων και της κοινής γνώμης.


Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα αντιμετωπίσουμε και άλλες προκλήσεις για το επάγγελμα μας για τις οποίες θα χρειασθεί να είμαστε ενωμένοι και συσπειρωμένοι, για δώσουμε την απάντησή μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΟΔ. ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ                 ΔΗΜ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 07/04/2011