Φαρμακευτικός Σύλλογος Θήβας

arxikieisodoseggrafi
1ο Ελληνικό Συμπόσιο Φαρμακοεπιδημιολογίας: Κάντε την εγγραφή σας μέχρι και τις 15 Μαρτίου 2016 με μειωμένο κόστος συμμετοχής
Πέμπτη, 10 Μάρτιος 2016 13:59

Με μειωμένο κόστος συμμετοχής στις εργασίες του 1ου Ελληνικού Συμποσίου Φαρμακοεπιδημιολογίας, μέχρι και τις 15 Μαρτίου, μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους οι φαρμακοποιοί και οι γιατροί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις εργασίες του. 

Το Συμπόσιο που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου, σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Υγιεινής & Προστασίας Περιβάλλοντος και Φαρμακολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, θα πραγματοποιηθεί στις 18-20 Μαρτίου, στην Αλεξανδρούπολη.

Η πλούσια θεματολογία του περιλαμβάνει θεματικές ενότητες όπως:

- «Φαρμακοεπαγρύπνηση: επιστημονική βάση της ασφάλειας των φαρμάκων»

- «Φαρμακοεπιδημιολογικές προσεγγίσεις μέσα από τον χώρο του φαρμακείου»

- «Συμμόρφωση ασθενών - Φαρμακευτικές υπηρεσίες»

- «Φαρμακοεπιδημιολογικά δεδομένα στην Κλινική Πράξη»

- «Φαρμακοοικονομία»

- Στρογγυλή τράπεζα: «Οικονομική κρίση στο σύστημα υγείας. Η περίπτωση των ορφανών φαρμάκων»

- Στρογγυλή τράπεζα: «Φαρμακοοικονομία - Ανάλυση ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς»

Κεντρικός ομιλητής του Συμποσίου θα είναι ο πλέον αναγνωρισμένος φαρμακοεπιδημιολόγος παγκοσμίως, Καθηγητής Brian Strom, από το Πανεπιστήμιο του New Jersey των ΗΠΑ.

Επίσης, θα συμμετάσχουν οι κ.κ.:

- Olaf Klungel, Καθηγητής από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, ο οποίος μεταξύ άλλων είναι από τους βασικούς συντελεστές ενός μεγάλου πανευρωπαϊκού προγράμματος του ΕΜΑ και της EFPIA, το IMI-PROTECT, που έχει ως σκοπό να βελτιστοποιήσει τις μεθόδους αξιολόγησης του οφέλους και του κινδύνου της χρήσης των φαρμάκων στην Ευρώπη.

- Jamie Wilkinson, φαρμακοποιός, διευθυντής επαγγελματικών σχέσεων της PGEU, υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, για το κομμάτι των φαρμακευτικών υπηρεσιών σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Η ομιλία του θα αφορά στο πώς μπορεί να επεκταθεί ο ρόλος του φαρμακοποιού μέσω των υπηρεσιών και ένα εξοικονομηθούν πόροι από το σύστημα υγείας, βελτιώνοντας παράλληλα την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της χρήσης των φαρμάκων.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα:

- του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου

- του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ

- του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου

Με την υποστήριξη του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Έβρου

Χορηγοί επικοινωνίας: Iatronet, Life2day, Pharmacorner, Farmakopoioi, Pharmateam