Φαρμακευτικός Σύλλογος Θήβας

arxikieisodoseggrafi
Με διεθνή συμμετοχή το 1ο Ελληνικό Συμπόσιο Φαρμακοεπιδημιολογίας στην Αλεξανδρούπολη
Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2016 12:51

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα πραγματοποιηθεί το 1ο Ελληνικό Συμπόσιο Φαρμακοεπιδημιολογίας, στις 18-20 Μαρτίου, στην Αλεξανδρούπολη. Το Συμπόσιο διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου, σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Υγιεινής & Προστασίας Περιβάλλοντος και Φαρμακολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Οι φαρμακοποιοί και οι γιατροί που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του θα έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν το μεγάλο θέμα της φαρμακοθεραπείας, υπό το πρίσμα της επιστήμης της Φαρμακοεπιδημιολογίας, μέσα από 4 ενότητες:

• Φαρμακοεπαγρύπνηση: επιστημονική βάση της ασφάλειας των φαρμάκων
• Φαρμακοεπιδημιολογικές προσεγγίσεις μέσα από τον χώρο του φαρμακείου
• Συμμόρφωση ασθενών - Φαρμακευτικές υπηρεσίες
• Φαρμακοοικονομία

Ακόμα, θα λάβουν χώρα και 2 στρογγυλές τράπεζες:
• Οικονομική κρίση στο σύστημα υγείας. Η περίπτωση των ορφανών φαρμάκων
• Φαρμακοοικονομία - Ανάλυση ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς

Κεντρικός ομιλητής του Συμποσίου θα είναι ο πλέον αναγνωρισμένος φαρμακοεπιδημιολόγος παγκοσμίως, Καθηγητής Brian Strom, από το Πανεπιστήμιο του New Jersey των ΗΠΑ.

Επίσης, θα συμμετάσχουν οι κ.κ.:

• Olaf Klungel, Καθηγητής από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, ο οποίος μεταξύ άλλων είναι από τους βασικούς συντελεστές ενός μεγάλου πανευρωπαϊκού προγράμματος του ΕΜΑ και της EFPIA, το IMI-PROTECT, που έχει ως σκοπό να βελτιστοποιήσει τις μεθόδους αξιολόγησης του οφέλους και του κινδύνου της χρήσης των φαρμάκων στην Ευρώπη.

• Jamie Wilkinson, φαρμακοποιός, διευθυντής επαγγελματικών σχέσεων της PGEU, υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, για το κομμάτι των φαρμακευτικών υπηρεσιών σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Η ομιλία του θα αφορά στο πώς μπορεί να επεκταθεί ο ρόλος του φαρμακοποιού μέσω των υπηρεσιών και ένα εξοικονομηθούν πόροι από το σύστημα υγείας, βελτιώνοντας παράλληλα την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της χρήσης των φαρμάκων.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα:
- του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου
- του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ
- του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου
Με την υποστήριξη του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Έβρου

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συμποσίου, πατήστε εδώ.

Χορηγοί επικοινωνίας: Iatronet, Life2day, Pharmacorner, Farmakopoioi, Pharmateam