Φαρμακευτικός Σύλλογος Θήβας

arxikieisodoseggrafi
ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2016 15:07

Αριθμ. Πρωτ. 365                                                             Αθήνα, 16/2/2016

ΠΡΟΣ

ΕΟΠΥΥ

-      Γραφείο Προέδρου                              κ . Σωτήρη Μπερσίμη

-      Οικονομική Δ/νση  

        Υπόψη κ. Μπαρούς

Κοινοποίηση:

Φαρμακευτικούς Συλλόγους

της Χώρας

Ο Πανελλήνιος  φαρμακευτικός Σύλλογος έχει γίνει δέκτης πολλών καταγγελιών φαρμακοποιών οι οποίοι βρίσκονται ξαφνικά υπόλογοι έναντι των φορολογικών αρχών, και συγκεκριμένα καλούνται να πληρώσουν προσαυξήσεις για τα ποσά των παρακρατήσεων ρυθμισμένων δόσεων τους,   που αποδίδονται από τον ΕΟΠΥΥ στις τοπικές ΔΟΥ με εξαιρετικά μεγάλες καθυστερήσεις.

Σε  επικοινωνία μας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού αλλά και της Τράπεζας Πειραιώς , διαπιστώσαμε ότι το πρόβλημα οφείλεται στην καθυστέρηση καταχώρησης των παρακρατήσεων εκ μέρους της Τράπεζας , λόγω όμως της μορφής του αρχείου που στέλνεται σε αυτήν από τον ΕΟΠΥΥ.

Επειδή είναι αδιανόητο οι φαρμακοποιοί να καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα για παρακρατήσεις που ήδη έχουν γίνει,  να καθυστερούν να αποδίδονται στις αρμόδιες αρχές  για λόγους που δεν τους αφορούν.  

Ζητούμε την παρέμβασή σας για την  άμεση επίλυση του θέματος αυτού και σας γνωστοποιούμε  ότι ήδη έχει ενημερωθεί η νομική υπηρεσία του ΠΦΣ , για την άσκηση οποιονδήποτε μέτρων κριθούν αναγκαία για την προστασία των Φαρμακοποιών.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                          ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ